Rediscover AHA complex

Már a Római Birodalomban is ismerték a gyümölcsök szépítő hatását, Kleopátra az arcát szőlő-, citrom-, és almakivonatokkal ápolta, kezét kancatejben (tejsav) fürösztötte. Ezek az anyagok pedig, mind Alfa-Hidroxy-Acidot, azaz gyümölcssavakat tartalmaznak. Az AHA-val való kezelés leginkább egy kíméletes bőrhámlasztásnak nevezhető folyamat, melynek eredményeként az elszarusodott, elhalt bőrpikkelyek lehámlanak, az élettel teli új bőr kerül a bőrfelszínre.

A Jafra gyümölcssavas krém-gél egyesíti egy bőrápoló tej lágyságát és egy krém hatékonyságát. Könnyen és maradéktalanul felszívódó emulzió, nem zsíros. Tökéletesen társítható a Time Dynamics család többi termékével. 30ml

Miért ősszel használjuk az AHA-t?

A nyár során a bőrt viszonylag sok napfény éri. Ez ellen a bőr a szaruréteg megvastagodásával védekezik (ösztönösen) valamint a pigment-folt képzés is a bőr önvédő funkciója. A nyáron képződött bőrelváltozásokat még „időben” ősszel, nagy hatékonysággal kezelhetjük a speciálisan erre tervezett AHA krémgéllel!

Hogyan hat az AHA?

Fellazítja a szarusejtek közötti természetes ragasztóanyagot és ezáltal nem csak az elhalt, régi sejteket távolítja el a bőrfelszínről ill. vékonyítja a megvastagodott szaruréteget, hanem a bőr természetes megújító-gyógyító folyamatát is felgyorsítja, frissebbé és rugalmasabbá teszi az “új” bőrt. A sok-sok gyümölcs kivonata szinte „vitaminbombát” alkot, ami a bőrmegújuláshoz nagy segítség!

Az AHA hatására, minden bőrtípus esetén, javul a bőr áteresztőképessége, “átjárhatósága”, ez lehetővé teszi a gyors anyagfelvételt, elősegíti a többi hatóanyag befogadását. A bőrnek időre van szüksége, hogy hozzászokjon a savakhoz, és a legelőnyösebben reagáljon, ezért a krémgél alacsony koncentrációban tartalmaz komplex AHA-koktélt – többféle szervesen összetartozó, egymást kiegészítő és támogató gyümölcssavat (glikolsav, almasav, citromsav, cukorsav). Ez a mennyiség garantálja az igen kíméletes, hosszabb ideig tartó hámlasztást.

Az érzékenyebb bőrűek is tökéletes biztonsággal és folyamatosan alkalmazhatják.

 • Kb. 25%-kal gyorsabban megy végbe a bőr megújulása, ezért fiatalító hatása is van!
 • A pigment foltok halványulnak, a fáradt, fakó arcbőr üde, élénk színt kap.
 • Az érdes bőrfelületek és korpázó bőrpikkelyek megszűnnek. A bőr selymessé válik.
 • A krém-gél felvitele után nő a bőr nedvességtartalma, rugalmassága.
 • Serkenti a vérkeringést, növeli a bőr oxigénfelvételét, ez mind fiatalít!
 • A tea és gyümölcs kivonatok antioxidánsai a bőr idő előtti öregedése ellen hatnak.

Kinek ajánljuk az AHA-t?

18 éves kortól száraz, normál és zsíros bőrtípusra!

Száraz bőrre: Szebbé teszi a bőrt, mert a száraz, élettelen hámsejtek leoldódása után a puhább, rugalmasabb, üdébb bőrfelszín tud felszínre jutni.

Normál és vegyes bőrre: Nemcsak a bőrfelszín megújulása jótékony, hanem a zsírosabb arcterületek tisztulása is szebb bőrt eredményez.

Zsíros bőrre: A problémás, pattanásos bőrön a fokozott hámleválasztással a faggyú felszínre jutását segíti elő, megszünteti a pórusok eltömődését, segítségével megelőzhetők a gyulladásos, fertőzéses tünetek. Egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt.

Ellenjavallat

Elvékonyodott, túlérzékeny, gyulladt vagy gyulladásra nagyon hajlamos, rozáceás bőr esetén nem ajánljuk.

 • Speciális AHA koktél: cukornádból kivont glikolsav + gyümölcssavak: alma, citrom, narancs, szőlő, ananász.
 • Japán Zöldtea –méregtelenítő (keringésjavító), antioxidáns hatású.
 • Arginin –természetes aminósav, amely a sejtek regenerálódását segít, antioxidáns és sebgyógyító.
 • Passiflora Incarnata Flower – Maracuja gyümölcs kivonata bőrnyugtató, kipirosodás gátló, puffadás csökkentő hatása, valamint  vitamin és flavonoid tartalma látványosan fiatalítja a bőr.
 • B5 provitamin, allantoin – bőrvédő, bőrregeneráló hatóanyagok.
 • Koriander és Levendula – Antibakteriális és nyugtató illóolajok.

ŐSZTŐL – TAVASZIG tartó napszegény időszakban kúraszerűen.

A bőr állapotától és minőségétől függően egy kúra ideje minimum 12 hét. A kúrából a nyak, a dekoltázs és a kéz bőrét se hagyja ki! Naponta reggel és este, mindig tisztítás után, a szérum(ok) és krém előtt kell felkenni vékonyan, a szemkörnyék kihagyásával.

Még télen is minimum 15 faktorú nappali krémet kell rá felvinni! Napozni (síelni napsütésben) szoláriumozni TILOS a kúra alatt és még utána 2 hétig. Ha nem tudjuk a napsütést kerülni, 50+faktorú fényvédőt kell használni.