Képtalálat a következőre: „bőr”

Még mielőtt megismerkednénk a termékekkel, ismerjük meg bőrünket!

Tudtad-e, hogy egy bőrsejt 28 napig él?

28 nap telik el addig, míg a bőraljában megszülető bőrsejt, fokozatosan a bőrfelszínre jut, majd ott a felső hámrétegben elveszíti nedvességtartalmát és elhal.

Mindig az élő és egészséges bőrsejtek adják a „szép” bőr látványát, az elhaltaktól mielőbb meg kell szabadulni a napi kétszeri tisztítás, és a hetenkénti radírozás során.

A bőr rétegei: a bőralja, az irha és a felső hámréteg

A Jafra kozmetikumok a bőr teljes textúráját ápolják, a célzott rétegnek legideálisabb hatóanyagokkal, vitaminokkal és gyógynövény kivonatokkal.

A bőr aljában születnek a bőrsejtek, ezért, ha itt valami rendellenesség van, azt gyorsan “javítani” kell, hogy egészséges sejtek szülessenek! A Jafra kozmetikumokban számos olyan hatóanyag van, amely képes a bőr aljáig eljutni, és támogatni azt az egészséges sejtek képzésében.

Az irha a bőr legvastagabb rétege. Itt tárolja a bőr a nedvességet, ezért a legfontosabb feladatunk a nedvesség pótlása és a nedvesség megtartása, valamint a táplálás, regenerálás. A kollagén és elasztin rostok feszessége is függ a jó tápanyag ellátástól. A Jafra szérumok és krémek azon hatóanyagai jutnak ebbe a rétege, amelyek funkciójuk szerint a bőr táplálását, mélyhidratálását, tartó szerkezetének támogatását végzik. Amikor a bőr jól táplált, egészségesen működik, jó a vérellátása, akkor a biológia életkortól fiatalabbnak látszik, szép színe van és üde.

A felső hámréteg funkciója a védelem, ezért a Jafra termékek a bőr védelmi képességét is erősítik. Az arcápolókban és sminkekben lévő UV faktorok és az INTELLISHIELD védelmi rendszer a bőr egész napos védelmét biztosítják. Egyrészt megvédik  a bőrt a környezeti ártalmaktól: kipufogó gázok, füstök és a levegőben lévő más szennyeződések. Másrészt védik az UV sugarak roncsoló hatásától. Harmadrészt, légáteresztő réteg védi a bőrt a gyors kiszáradástól, a szél, hideg-meleg irritáló hatásától is! A reggeli és esti tisztítás során a Jafra tisztító termékek megszabadítják a bőrt a szennyeződésektől, az elhalt bőrsejtektől, hogy a bőrfelszín tiszta, üde és rugalmas legyen. Fontos, hogy a tisztítás során előkészítjük a bőrt a hatóanyagok legideálisabb befogadására.

 

A nagy kérdés: MILYEN A BŐRTÍPUSOD?

Természetesen minden ember más, így két arcbőr sem lehet egyforma, de a kozmetikai gyártók általában 4 fajta (alap) bőrtípust szoktak meghatározni. A Jafra számos kiegészítő, speciális arcápoló terméket gyárt, amivel az egyedi bőrigényeket, az átlagostól eltérő problémákat is nagyon eredményesen kezelhetjük az extrém száraz bőrtől a gyulladt, pattanásosig.

Száraz bőr

Problémája: Jóval kevesebb bőrvédő faggyút termel, mint amennyire szüksége lenne, gyengébb a vérellátása és alacsony a nedvességtartalma, kicsit „lusta”.

Feladatunk, pótolni a hiányzó bőrvédő ”zsírt” (ma ez már nagyon modern hatóanyagokkal történik), aktív és hosszan tartó hidratálást biztosítani és a bőr vízmegkötő képességet növelni. A Jafra hidratálói javítják a keringést, ezzel inspirálják a bőrt az egészséges működésre. Vitalizálnak, táplálnak, feszesítenek, amelyek látványos változást hoznak a kiszáradt bőrnek.

Kevert bőr

Problémája: Miközben a T-vonal (homlok, orr, ál) faggyúműködése néha túlzott (előfordul mitesszer, pattanás), az orca rész és a szemkörnyék kiszáradásra hajlamos, sőt húzódhat is, akár a száraz bőr. Semmiképp sem szabad szárítani, normalizálni kell a faggyú termelést, miközben folyamatosan gondoskodunk a hidratálásról is.

A Jafra kozmetikumok megbirkóznak ezzel a kettős feladattal. A kevert bőrre ajánlott termékeink képesek a tüneteket eredményesen kezelni, azaz: a faggyútermelést beszabályozni és a vízhiányos, száraz felületeket táplálni, hidratálni. Így a bőr egyre kiegyensúlyozotabb lesz, miközben hidratált és feszes marad.

Zsíros bőr

Problémája: „Túlbuzgó”, azaz több faggyút termel, mint amennyire szükség lenne, a pórusok gyakran eltömődnek, ezért pattanások, mitesszerek, bőr alatti faggyúdugók alakulnak ki. Melléktünet, a kipirosodás, gyulladt pattanások, viszketés és a felületi szárazság.

A Jafra zsíros bőrre ajánlott készítményei mindezeket a tüneteket egyidejűleg kezelik; fékezik a túlzott faggyútermelést, elősegítik a bőr tisztulását, megnyugvását, és közben hidratálják és vitalizálják a zsíros bőrt. Átsegítik ezt a bőrtípust a kevert-normál bőrtípusba.

Érzékeny bőr

Problémája: Valamilyen ok (betegség, allergia, helytelen ápolás, kiméletlen kozmetikum, stb.) eredményeként, minden kozmetikai beavatkozást (tisztítás, krémezés) agresszióként él meg ez a bőrtípus, így gyakran allergiás reakcióval, kipirosodással, viszketéssel, dagadással reagál. Sajnos leszoktatja tulajdonosát a bőrápolásról, ami nem megoldás. A kicsit „hisztis” bőrt fokozatosan kell hozzászoktatni a bőrápoláshoz, mert az érzékeny bőrnek is nagyon nagy szüksége van az ápolásra.

A Jafra érzékeny bőrre ajánlott arcápolói igyekeznek a bőrt megnyugtatni, az allergiás reakciót megelőzni, miközben táplálják és hidratálják a bőrt. Természetesen táplálkozásunkkal és életmódunkkal is segítenünk kell immunrendszerünk és bőrünk gyógyulását.

TIPP!

MINDEN BŐRTÍPUS MEGHÁLÁLJA A NAPI MIN. 2 LITER TISZTA VÍZ FOGYASZTÁSÁT. A BŐRÜNK VÍZTARTALMÁTÓL JELENTŐSEN FÜGG BŐRÜNK EGÉSZSÉGE, FESZESSÉGE! EZ PEDIG SZOROS ÖSSZEFÜGGÉSBEN VAN A MEGÍVOTT VÍZZEL!  

FONTOS TUDNI! A Jafra Cosmetics International nem végez állatkísérleteket! Termékeit dermatológiailag, allergiára teszteli.