Nyár utáni arcápolás

Nyár utáni bőrápolás: tüntesd el a foltokat!

posted in: Szépségtanácsok | 0

Hogyan kezeljük a sötét foltokat és érjünk el egyenletesebb bőrképet?

Sokunknak volt örömteli a nyara, tele csodálatos emlékekkel és talán még néhány emléktárgy is van otthon a tengerpartról, nyaralásról. Azonban néhány nem olyan kedves emléket is felfedezhetsz, ezek pedig a nap okozta pigmentfoltok bőrödön. Most, hogy itt az ősz, van néhány tippünk, hogy frissítsd fel a nyár utáni bőrödet és legyen simább és egyenletesebb az arcszíned.

Légy türelmes!

Lehet, hogy ez nem az, amit hallani szeretnél, de a sötét foltok kezelése időt és rendszerességet igényel. Éjszakára használj Retinol tartalmú szérumot, mely a bőr számára a legfontosabb vitamin (A vitamin). Csökkenti a faggyútermelést, erősíti a bőr barrier (védő) rétegét. Csökkenti a kollagén lebomlását és segít a mélyebb rétegekben az új kötőszövetrostok kollagénből történő képződését. Halványítja a foltokat, csökkenti a ráncokat.

Az egész arcodat kezeld

A foltok kezelése jó, azonban az egész arcot is kezelned kell, hogy sugárzóbbá válj. A nap folyamán olyan terméket használj, ami C vitamint tartalmaz. Erős antioxidáns tartalmú, emiatt segít semlegesíteni a szabadgyököket, melyek öregítenek és üdébbé varázsolja a bőrt. Keress olyan terméket, aminek az összetevői egyúttal minimalizálják a látható foltok megjelenését, például a Méhpempős vitamin infúzió folt korrekciós szérum. Felgyorsíthatod a hámsejtek képződését az AHA gyümölcs savas szérum-gél használatával is, szintén segít a foltkezelésben, ragyogó arcszín elérésében. Elősegíti a sejtmegújulást, rugalmasságnövelő és kollagén képződést ösztönző hatású. Az AHA sav hozzájárul az UV sugarak káros hatásainak semlegesítéséhez is.

Védelem, védelem, védelem

Minden nap használj magas fényvédőt tartalmazó krémet, különösen ha retinolos termékeket használsz (ami érzékenyebbé teheti a bőrödet a napfényre). A napfény amúgy is deaktiválja a hatóanyagot, tehát fontos, hogy csak éjszakára használj retinol tartalmú készítményt. Miután felkented a korrekciós szérumot, használd a fényvédőt, de ne csak azért, hogy a nap ellen védjen, hanem, hogy megakadályozd a további foltok kialakulását.